Heb jij een fijne & gelukkige huid, maar zou je hiervoor graag gezonde producten willen gebruiken? Dan kun je met dit advies de juiste keuze voor jouw huid maken!

Je kunt de merken onderling perfect met elkaar combineren! Het is dus niet zo dat je crème van hetzelfde merk moet zijn als het reinigingsproduct. Kijk naar je eigen behoefte en voorkeuren.

 

Stap 1: Reiniging 

 

Begin met het reinigen van je huid in de ochtend én in de avond. Belangrijk is dat je hiervoor een mild reinigingsproduct gebruikt wat de beschermlaag van je huid niet aantast. Ik geef je hier voorbeelden die passen bij iedere huid zonder huidproblemen. 
Heb jij een voorkeur voor reinigen met water, of gebruik je liever watjes? Voor beide keuzes zie je hier onder de verschillende opties!

Stap 2

Hierna ga je een hydraterende Spray aanbrengen op je huid. 

Stap 3 Dagcrème

Vervolgens ga je een crème aanbrengen op je huid. Onderstaande crèmes kunnen als dag én nacht crème gebruikt worden. Wil je toch liever een aparte nachtcrème? Dat kan, ik plaats deze bij stap 4. 

Stap 4 Nachtcrème 

Zoals ik al eerder schreef kun je bovenstaande crèmes voor zowel de ochtend als de avond gebruiken. Je mag natuurlijk een aparte dag en nachtcrème gebruiken, bijvoorbeeld vanwege de werkstoffen die een nachtcrème bevatten om je spieren te laten ontspannen. Hier vind je degene die geschikt zijn voor je!

Stap 5 Oogcrème 

De huid rondom onze ogen is dunner, gevoeliger, bevat minder talgklieren en mede daarom is een apart oog product aan te raden. Hier zie je verschillende oogproducten. Het advies is om deze in de ochtend en avond aan te brengen, je kunt hiervoor hetzelfde product gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om in de ochtend een ander oogproduct als in de avond te gebruiken.  

Extra: Scrub & Masker

Naast bovenstaande stappen adviseer ik je om ongeveer 2x per week een (milde) Scrub / exfoliator & een masker te gebruiken. De Scrub kun je bv gemakkelijk tijdens of voor een douche gebruiken, het masker is het meest werkzaam nadat je de huid geschubd hebt. Dus kort gezegd: eerst scrubben, daarna een masker.