Wat is de Celluma?

De Celluma is een lichttherapiebehandeling gebaseerd op LED-licht. Het apparaat heeft al meerdere prijzen gewonnen en is de koploper binnen de lichttherapie. De Celluma is werkzaam doordat lichaamscellen de LED-lichtdeeltjes absorberen, waardoor meer energie vrijkomt binnen de cellen. De vrijgekomen energie stimuleert de prestaties van cellen, waardoor de bloedsomloop wordt verhoogd. Dit zorgt ervoor dat weefselherstel versnelt, acnebacteriën worden gedood, ontstekingen worden geremd, het huidverouderingsproces wordt vertraagd en de helderheid en textuur van de huid wordt verbeterd.

 

 

Wat zijn de verschillende behandelmogelijkheden van de Celluma?

De Celluma werkt anti-aging op de verouderde huid middels het rode LED-licht met een golflengte van 640 nanometer. Het licht komt op zodanige diepte in de huid dat de huidcellen worden gestimuleerd meer actief te zijn. Hierdoor wordt de productie van collageen en elastine bevorderd, waardoor het huidvolume toeneemt, de vorming van rimpels en fijne lijntjes wordt tegengewerkt en het  huidverouderingsproces wordt vertraagd.


Acne wordt mede uitgelokt door de Propionibacterium acnes. Deze bacterie behoort tot de gezonde huidflora en kan geen kwaad, echter kunnen de bacterie-aantallen door bepaalde factoren zoals hormonale veranderingen flink omhoog schieten, waardoor ontstekingsreacties ontstaan in de talgklieren en puistjes ontstaan. Op acne werkt de Celluma effectief door het blauwe LED-licht met een golflente van 465 nanometer, doordat de LED-lichttherapie zorgt voor een verbeterde zuurstofvoorziening in de huid. De Propionibacterium acnes is anaeroob, wat inhoudt dat de bacteriën doodgaan bij contact met zuurstof. Dit maakt dat de Celluma antibacterieel en ontstekingsremmend werkt waardoor de huid meer gebalanceerd en hersteld wordt.

 

Ook werkt de Celluma effectief in de versnelling van de wondgenezing middels rood LED-licht met een golflengte van 640 nanometer. Doordat de Celluma de doorbloeding stimuleert, wordt de doorstroom en aanmaak van haarvaatjes vergroot. Hierdoor krijgt het verwonde gebied meer zuurstof waardoor het wondgenezingsproces wordt versneld. Bovendien werkt de verbeterde bloeddoorstroming infectie verlagend doordat bacteriën en dode of beschadigde cellen worden opgeruimd. Daarnaast stimuleert het rode LED-licht de aanmaak van collageen en elastine; de hoofdfactor in het wondgenezingsproces. Dit maakt dat de wond tot wel 200% sneller kan genezen, terwijl de huid wordt gestimuleerd om zo fraai mogelijk te herstellen. De rode LED-lichttherapie van de Celluma is door de effecten ook goed inzetbaar bij chronische huidaandoeningen met een ontstekingscomponent, zoals eczeem, psoriasis, rosacea en herpes infecties door de infectie- en ontstekingsremmende werking van de behandeling.


Je hebt voor het boeken van deze behandeling de volgende opties :

- Als toevoeging aan een facial of peeling (20 minuten) €27,50

- LED Lichttherapie behandeling (40 minuten) €60

 

Hoe het werkt. Op dezelfde manier als planten chlorofyl gebruiken om zonlicht om te zetten in plantenweefsel, kunnen lichtintensieve diodes (LED’s) met hoge intensiteit die specifieke, bewezen golflengten van licht gebruiken, een natuurlijke biostimulerend effect in menselijk weefsel veroorzaken. Verbeteringen van de bloedsomloop bij fototherapie:

  • weefselherstel kan versnellen
  • acne bacteriën dode
  • ontstekingen kunnen verminderen
  • de huidskleur
  • textuur en helderheid
  • spier en gewrichtspijn
  • stijfheid
  • spasmen en artritis

Onderzoek wijst uit dat cellen lichtdeeltjes (fotonen) absorberen en hun energie omzetten in adenosinetrifosfaat (ATP), de vorm van energie die cellen gebruiken.

De resulterende verhoging van ATP wordt vervolgens gebruikt om metabolische processen aan te drijven; synthetiseren van DNA, RNA, eiwitten, enzymen en andere producten die nodig zijn om celcomponeten te repareren of regeneren; bevordert mitose of celproliferatie; en herstel homeostase.

Simpeler gezegd, de LED-lichtbron biedt gecompromitteerde cellen met extra energie, zodat de prestaties van de cellen worden verbeterd. Fibroblastcellen zullen bijvoorbeeld de collageen- en elastische productie in bindweefsel verhogen.

Contra indicaties Celluma: LED-therapie is klinisch bewezen veilig te zijn en heeft door de FDA “geen significante risicostatus” gekregen. Er zijn weinig contra-indicaties voor het gebruik van LED-therapie (Low Level Light Therapy) en de meeste klanten kunnen veilig genieten van de voordelen. Voor bepaalde contra-indicaties kunt u met een schriftelijke toestemming van uw specialist een behandeling uitvoeren.

 

De volgende contra-indicaties moeten worden opgemerkt:

- een epileptische aandoening heeft, tenzij deze persoon toestemming heeft van de specialist

- “fotosensitief” is, tenzij u toestemming heeft van de specialist. Sommige aandoeningen en medicijnen kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken. Fotosensitiviteit kan een bijwerking zijn van bepaalde kankerbehandelingen, zoals chemotherapie of radiotherapie

- lichtgevoelige medicijnen gebruikt zoals: Benzolperoxide, Salicylzuur, anti-schimmel medicatie, MTX, anti-depressiva, Sint Janskruid, Tetracycline, Roaccutane, bepaalde antibiotica of schildkliermedicatie. Vaak is het al voldoende 5 dagen deze medicatie te stoppen alvorens een behandeling te ondergaan

- kanker heeft of behandeld wordt tegen deze ziekte

- steroïde medicijnen gebruikt zoals Hydrocortisonen

- met bepaalde auto-immuun ziekten zoals Lupus Erythematose of Albinisme

- bij zwangerschap mag de therapie niet gebruikt worden op de buik of wanneer borstvoeding wordt gegeven mag dit niet op de borsten gebruikt worden