Pigmentatie

Pigmentvlekken

 

We vinden ze vaak erg vervelend en storend in ons gelaat. Er zijn vele producten en behandelingen op de markt die zeggen hier iets in te kunnen doen, maar wat weten we allemaal niet over deze vlekjes?

 

Ik ga proberen jullie hier wat meer duidelijkheid over te geven!

 

Al jaren weten we dat zon en uv straling zorgt voor zonschade in onze huid, wat kan leiden tot het vormen van pigmentvlekken. Hiervoor worden beschermingsproducten als zonnebrand crème geadviseerd. Echter blijkt uit recente onderzoeken dat diverse bronnen van warmte dezelfde schade aan onze huid kunnen aanrichten.

 

Volgens een onderzoek van het Seoul National University College of Medicine kan een blootstelling aan warmte van 30 minuten, drie keer per week, al genoeg zijn om je huid binnen zes weken te veranderen. Dit kan bijvoorbeeld door een avond sporten, als kok boven een heet fornuis of extra warmte in je lijf tijdens de zwangerschap. Deze blootstelling aan warmte maakt dat het antioxidantengehalte in de huid afneemt en het zet de genen aan tot het produceren van proteïnen, die collageen afbreken en rimpels veroorzaken. En net als UV-straling, is ook warmte in staat om door te dringen tot de diepste huidlagen en daar schade aan te richten.

 

De vraag zal zijn: hoe kunnen we ons hiervoor beschermen?

 

Een goede beschermer tegen hyperpigmentatie door hitte blijken minerale ingrediënten, ze blokkeren namelijk infrarode warmte. Dit vindt je onder andere terug in:

✔️ de complete lijn minerale make-up van Creative Cosmetics (factor 15) https://www.degroenehuid.nl/creative-cosmetics

✔️ de Sunday Brush (factor 50)

https://www.degroenehuid.nl/sunday-brush

✔️ in alle Absolution dagcrèmes (factor 10)

https://www.degroenehuid.nl/verzorging/huid-1/dagcremes

✔️ in de getinte crème van Absolution (factor 15)

https://www.degroenehuid.nl/verzorging/huid-1/dagcremes

 

Eigenlijk is het dus vrij simpel, draag bijvoorbeeld tijdens het sporten een laagje minerale make-up. Gebruik tijdens je zwangerschap een minerale crème, make-up & zonbeschermer en je zult merken dat je huid beter gekoeld blijft. Werk je als kok of met veel warmte? Ook voor mannen zijn deze producten geschikt! Hoe hoger de minerale factor & hoeveelheid hoe beter beschermd.

 

Heb je veel pigmentvlekken in het gezicht en wil je hier advies over? Ook daar hebben we geschikte natuurlijke producten voor! Bijvoorbeeld deze heerlijke l’huile addiction  https://www.degroenehuid.nl/product/595845/absolution-addiction-l-huile-visage of de nieuwe crème du temps  https://www.degroenehuid.nl/product/595871/absolution-la-creme-du-temps. Speciaal voor de donkere kringen onder de ogen is er de Soin regard https://www.degroenehuid.nl/product/595993/absolution-le-soin-regard. Ze gaan je pigmentvlekken geleidelijk aan verlichten.

 

Ook hebben we correctie producten om ze minder te laten opvallen. Voor ieder plekje is er concealer! https://www.degroenehuid.nl/make-up/huid/concealer

 

Heb je vragen? Stel ze gerust!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Bienek
4 jaar geleden

Beste, ik heb een bestelling gedaan maar vind nergens geen gegevens wanneer de bestelling aan komt.
Alvast hartelijk bedankt Bieneke Bestelling #425