Collageen

๐‚๐จ๐ฅ๐ฅ๐š๐ ๐ž๐ž๐ง ๐Ÿ’ฅ

Is een ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ธ๐˜ช๐˜ต met een lijmwerkende functie in ons lichaam wat zorgt voor stevigheid.

Haren, nagels, botten, spieren, gewrichten.. alles bevat collageen. Daarnaast bevindt het zich in onze huid, hier zorgt het voor ๐ฌ๐ญ๐ž๐ฏ๐ข๐ ๐ก๐ž๐ข๐ ๐ž๐ง ๐ž๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐œ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ. Vanaf de leeftijd van +- 25 maakt ons lichaam steeds minder collageen aan. Een ๐˜ข๐˜ง๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ van ongeveer ๐Ÿท ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ต ๐Ÿท๐Ÿถ% ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ zelfs! Rond de 50 stopt het lichaam helemaal met de aanmaak van collageen. Ben er dus zuinig op :)

๐†๐ž๐ฏ๐จ๐ฅ๐ ?
Je ziet bij oudere mensen vaak een dunne, slappe huid. Dat is mede vanwege het ontbreken van collageen! ๐˜๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด๐˜ญ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ, ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ด, ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜ช๐˜ด, maar ook minder soepele spieren en gewrichten zijn hier een gevolg van.

๐˜๐˜ฏ๐˜ท๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ง -> zeker wel! Bijvoorbeeld roken, zonnen, zonnebank, suiker โœ–๏ธ beschadigen je collagene vezels. Tekort aan ๐•๐ข๐ญ๐š๐ฆ๐ข๐ง๐ž ๐‚ kan ook zorgen voor de afbraak van collageen.

๐—ช๐š๐ญ ๐ค๐ฎ๐ง ๐ฃ๐ž ๐ž๐ซ๐š๐š๐ง ๐๐จ๐ž๐ง?
Oké , veel crèmes in de tv reclames beweren dat het smeren van een bepaald product je collageen geeft. Dit kan niet! Collageen uit een crème kan ๐˜–๐˜•๐˜”๐˜–๐˜Ž๐˜Œ๐˜“๐˜๐˜‘๐˜’ door het collageeneiwit worden opgenomen, het past gewoonweg ook niet door je porie. Geloof dit dus zeker niet, je wordt echt voor de gek gehouden. (Sorry voor degene die hierin geloofden ๐Ÿ˜‡).

๐—ช๐š๐ญ ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐ญ ๐๐š๐ง ๐ฐ๐ž๐ฅ?
Bepaalde ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ in onze salon ๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ค๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ, bijvoorbeeld een bindweefselmassage, biopeeling, cupping. Daarnaast is het belangrijk voldoende collageen via ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ -eventueel icm supplementen- binnen te krijgen.

Wil je meer info en/of weten of jij collageen nodig hebt, hoeveel & in welke vorm, wat ik voor je kan betekenen?

Contact me gerust! Ik help je graag.
๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ’ป www.degroenehuid.nl
๐Ÿ’Œ info@degroenehuid.nl

PS we hebben ook een collageen checklist in de salon! Deze kun je in een paar seconde invullen en geeft je direct een duidelijk beeld.

Reactie plaatsen

Reacties

Rein
2 jaar geleden

Ik gebruik nu al enkele weken 5 gram viscollageen per dag. Ben heel tevreden met de resultaten van de collageen elixir. Mijn rimpels en acne verminderen, en mijn kale plek op mijn hoofd heeft terug meer haar. Kan het gebruik van collageen alleen maar aanraden! https://isacollageen.nl/