Reinigen

Waarom het zo belangrijk is om je gezicht te reinigen mét een product gaan we je uitleggen.
Sowieso helpt het niet reinigen van je gezicht voor een groot deel mee in het huidverouderingsproces, dat is al een hele belangrijke reden om het wél te gaan doen.

Alleen water is niet voldoende om je gezichtshuid goed schoon te krijgen. Ga maar eens na waar je gezichtshuid de hele dag mee te maken krijgt; uitlaatgassen – make up – zweet – talg – dode huidcellen – bacterien (bv van je telefoon, handen..).
We leven in een tijd waarin de lucht veel meer vervuild is als ‘vroeger’! Ik hoor vaak “mijn moeder gebruikte dat nooit en had een hele goede huid”. Dat komt dus een groot deel door de verschillen in het dagelijkse leven van vroeger en nu.

Waarom je je gezicht ‘s avonds reinigt is nu duidelijk, je kunt met een schoon en fris gezicht naar bed. Je huid kan nu gaan herstellen van alle schadelijke invloeden van de dag.

 

Maar waarom reinig je je gezicht dan in de ochtend? Je hebt inderdaad geen last van de invloeden van buitenaf. Het is zo dat ons lichaam ‘s nachts afvalstoffen afvoert, en deze uitscheidt via o.a. onze huid. Als je het niet gaat reinigen blijft er dus een laagje vuil achter op je huid. Wat vervolgens de poriën kan verstoppen en ontstekingen kan veroorzaken.

 

Het is dus ontzettend belangrijk je huid 2x per dag te reinigen, vergelijk het met je tanden poetsen en doe dit in dezelfde routine. Zo vergeet je het niet meer! Je gebruikt voor het poetsen van je tanden ook een reinigingsproduct, zo ook voor je huid. Zet je reinigingsproduct naast je tandenborstel en je wordt er iedere ochtend en avond aan herinnert om ook je gezicht ‘te poetsen’.

 

Welk product je hiervoor gebruikt is een persoonlijke keuze.

 Hou je van snel en simpel? Gebruik dan l’eau soir et matin, een diepreinigende lotion die je op een watje pompt.

 Hou je van een schuimende reiniging? Gebruikt dan le nettoyant purété (i.c.m. een biologische konjac spons). Dit schuim reinigt je gezicht en spoel je simpel af met een plens water.

 Heb je een erg droge of gevoelige huid? Gebruik dan douce demaquillante. Je brengt deze zachte reiniginscrème aan voor het poetsen van je tanden, laat hem ongeveer 2 minuten intrekken (dus terwijl je je tanden poetst) en spoelt hem daarna af met een plens water. Ook het nieuwste product Le Baume Céleste werkt perfect voor de reactie en gevoelige huid. 

 Heb je een huid met erg veel onzuiverheden? Kies dan voor de zwarte zeep! (Goed voor de jeugd!) Hierin zit namelijk zwarte kool wat ontstekingsremmend werkt.

 

Wil jij graag dat je reiniging een ontspannend ritueel is? Kies dan voor de producten van Abbeylab, een heerlijk zachte en milde reiniging voor dagelijks gebruik. Een echte 'home spa'.

 

Vermijd reiniginsdoekjes! Deze drogen je huid uit, tasten de ph waarde van je huid aan en zorgen ervoor dat vuil in plaats van uit de porie dieper in de porie komt te zitten. Je ontstekingen worden verergerd en de huid wordt er niet beter op.

 

Heb je vragen? Neem even contact met ons op en we helpen je bij het maken van de juiste keuzen!

info@degroenehuid.nl

www.degroenehuid.nl

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.